A UNA VICTÒRIA DE MANTENIR LA CATEGORIA COPA CATALUNYA

Base Sense comentaris a A UNA VICTÒRIA DE MANTENIR LA CATEGORIA COPA CATALUNYA 57

SAGRADA FAMILIA CLAROR A – TARRAGONA FEM BÀSQUET : 62- 71

Victòria molt treballada de les liles a casa de l’últim classificat aquest diumenge al migdia. I es que, de vegades, tots els factors juguen en contra i les distàncies entre els equips teòricament superiors i els que poden semblar més febles es minimitzen.

D’una banda, les nostres van haver de superar l’inconvenient de l’horari.  Les 12:00 d’un diumenge no és una hora habitual per a jugar un partit sènior. Es va haver de matinar per a arribar al pavelló a temps.

El fet de jugar contra un equip ja descendit és una loteria. Pots trobar un grup baix de moral per la pobre classificació obtinguda o un equip sense la pressió pel resultat i amb ganes d’agradar a la seva afició. Aquest segon tipus d’equip és el que vam trobar a Barcelona.

La pressió, doncs, estava al nostre costat ja que hi havia l’obligació de guanyar per no dependre d’altres resultats i especulacions. Aquesta tensió les va llastrar al llarg dels primers 15 minuts. La poca fluïdesa ofensiva va provocar que el marcador anés massa igualat i fins i tot es va arribar a un desavantatge  de 5 punts (31-26). Jugant contra el cuer, rebre 31 punts en 15 minuts no parla massa be de concentració defensiva tot i que, és veritat, que les locals ho ficaven tot.

Podríem afegir a tot això molts altres factors: pista petita, anelles de rebot desigual, soroll, molta temperatura i humitat (la pista està sota d’una piscina climatitzada)… però sense dubte, el factor més importants d’aquests altres és el desigual criteri arbitral a l’hora de valorar els contactes (SAFA juga pressionant en tota la pista) i les violacions (les nostres 17 pèrdues van ésser provocades, en la seva gran majoria, per passos o dobles).

Malgrat tot això, quan l’equip es va treure la pressió i va fer servir la seva principal arma, la defensa, el partit es va anar decantant. Parcial de 4-12 i s’arribava al descans amb un ajustat 35-38.

Aquesta solidesa es va mantenir al tercer quart on les de Tarragona van ampliar la diferència fins a 10 punts (48-58). Als últims 10 minuts, tot i les escomeses de les locals i l’afany arbitral per igualar el matx, les nostres van saber administrar el resultat per tal de no haver de patir als últims instants. Final 62-71.

Això ens deixa a només una victòria de l’objectiu de mantenir la categoria, sense la necessitat d’anar a uns play-out que sempre resulten complicats. És cert que depenent del resultat del partit Arenys-Banyoles (on tots dos també s’ho juguen tot), fins i tot perdent es pot aconseguir la salvació directa, però en aquests finals de temporada es donen resultats molt sorprenents i es millor no especular. El rival el proper dissabte a les 18:30 és el C.B. Tordera, al que ja vam guanyar a la primera volta per un contundent 56-96, però les nostres sortiran amb la lliçó ben apresa d’aquest cap de setmana. No hi ha rival petit.

Som-hi noies queda una final !!!!!

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.