ALICIA VILLEGAS, DEL CBT A LA LLIGA FEMENINA

Social Sense comentaris a ALICIA VILLEGAS, DEL CBT A LA LLIGA FEMENINA 404

En els últims anys estem acostumats a veure, com cada temporada, surten jugadors de la pedrera del Club Bàsquet Tarragona que nodreixen el primer equip del club. Jugadors de casa que han fet del CBTKm0 una mica més que un simple lema, el Km0 és una realitat i una filosofia de treball en el CBT. A més també significa l’únic model esportiu que pot garantir la supervivència d’un club que vol competir en el bàsquet professional. No obstant això, no estem tan acostumats, a escoltar els èxits que la pedrera del CBT està aconseguint en el bàsquet femení. L’any passat, el primer equip femení del club va aconseguir l’ascens a Copa Catalunya. Alicia Villegas va ser una de les jugadores més importants d’aquell equip, i els seus números li han servit per donar el salt a Lliga Femenina. La jove jugadora ha repassat amb nosaltres l’estat actual del bàsquet femení .

Als 20 anys, Alicia illegas s’ha aconseguit fer un espai en la màxima competició de bàsquet femení d’Espanya, la Lliga Femenina. Aquesta jove jugadora, formada en la pedrera del Club Bàsquet Tarragona, ja és una de les millors jugadores de bàsquet de la província. Alicia va jugar set anys en els equips base del CBT, un club que coneix a la perfecció, ja que va arribar a ell en categoria infantil, i l’any passat va formar part del Messer Tarragona, equip amb el que va aconseguir l’ascens a Copa Catalunya. Aquest any, ha fet un pas més enllà en la seva carrera i ha fitxat pel Stadium Casablanca, equip de Saragossa que per tercer any consecutiu competeix en Lliga Femenina. El Stadium Casablanca s’ha consolidat en els últim anys en LF i ha confiat en Alicia com a part fonamental del seu projecte esportiu.

-És la teva primera experiència fora de Tarragona? Com es viu a Saragossa?
Si és la meva primera experiència fora de Tarragona i la veritat que es viu estupendament.

-Què és el que et va convèncer del projecte del Casablanca per fitxar?
El poder integrar-me a un club molt proper als seus esportista i consolidat en lliga femenina, en el qual em podria desenvolupar com a jugadora tant per les companyes que tindria com el staff tècnic.

-Què significa per a tu haver debutat en Lliga Femenina?
És com un somni fet realitat, com tota jugadora les seves metes són arribar a la màxima categoria i per sort jo he tingut aquesta oportunitat.

-Debutar amb 21 anys en la màxima categoria del bàsquet espanyol ha de ser molt motivador. Fins a on t’has proposat arribar?
Ara com ara la meva meta és aconseguir un rol en aquesta categoria, adaptant-me a ella i aprenent tant de les meves companyes com del meu entrenador i cos tècnic. Quan hagi aconseguit una estabilitat a nivell de joc podré pensar més enllà.

-Com veus l’estat actual del bàsquet femení?
Segueix havent-hi una desigualtat tant a nivell econòmic, esportiu i mediàtic entre el bàsquet masculí i el femení. Solament cal veure la quantitat de partits emesos en televisió de bàsquet femení en comparació als masculins.

-Segueixes l’actualitat del bàsquet a Tarragona? Què et sembla l’acord aconseguit per CBT i TGN Bàsquet per crear un projecte comú de bàsquet femení?
Si, vaig seguint els resultats en els partits i la classificació. Respecte a l’acord, com a jugadora haig de reconèixer que ja fa temps que ens mereixíem tenir un club a la ciutat que es bolqués al 100% en el femení, així que em sembla un bon projecte.

-Quins records tens del teu pas pel CBT?
Després de 7 anys hi ha molts records del club, des d’haver de començar a entrenar a principis d’agost perquè jugàvem fases per entrar en preferent, a partits guanyats en els últims segons, altres perduts, la confiança que em transmetien els entrenadors, tot el que m’han ensenyat, les amistats que he fet en cadascun dels equips dels quals he format part, els anys que he coincidit en la mateixa lliga amb la meva germana… Molts records després de tant temps.

-Vas estar 7 anys jugant en el CBT. Què és el que més trobes a faltar?
Sempre trobes a faltar a la gent amb la qual has compartit tant temps, gent que t’ha vist créixer, que t’ha cuidat i ensenyat i gent amb la qual has compartit vestuari durant molts anys.

En aquests moments, el Stadium Casablanca ocupa la cinquena posició en la classificació de Lliga Femenina, i Alicia Villegas juga cada vegada amb més minuts i amb més protagonisme en l’equip, un senyal clar que el futur li pot oferir grans coses a aquesta jove jugadora que no oblida els seus inicis vestida de blau. Esperem que la nova etapa que el bàsquet femení inicia a Tarragona porti com a conseqüència l’aparició d’altres jugadores que, com Alicia, compleixin el seu somni de jugar en la màxima competició del bàsquet femení.

 

Foto: Stadium Casablanca

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.