BERNI ÁLVAREZ: “NO ESCOLTO CAP OFERTA, CREC EN EL PROJECTE DEL CBT”

EBA Sense comentaris a BERNI ÁLVAREZ: “NO ESCOLTO CAP OFERTA, CREC EN EL PROJECTE DEL CBT” 297

L’entrenador del CBT afronta la seva primera expriéncia com a entrenador de la selección española Sub-19

Just abans de viatjar a Creta (Grècia), on el passat dissabte va començar el mundial sub 19, el primer entrenador del Club Bàsquet Tarragona, i entrenador ajudant de la selecció espanyola sub 19 ha volgut compartir les seves impressions sobre la seva experiència en la selecció espanyola, l’estat actual del bàsquet espanyol, i l’il·lusionant projecte que el CBT ja prepara per a la temporada que ve.

La selecció espanyola sub 19 ha estat preparant-se aquests dies a Logronyo i a Bilbao on han jugat diversos partits preparatoris, per Berni han estat dies de “molt treball, moltes reunions i molt entrenament”. El tècnic ha volgut destacar que “encara que hi ha hagut algun problema de lesions, finalment l’equip viatja en bon estat de forma”. A nivell personal, aquesta és la primera experiència de Berni com a entrenador de la selecció espanyola, i per això es mostra il·lusionat i amb ganes de seguir treballant amb un equip del nivell de la nostra selecció sub 19. Aquesta generació va aconseguir el bitllet per al mundial de Grècia en l’Europeu gràcies a una meritòria cinquena plaça en l’Europeu Sub 18 de l’any passat, en aquest sentit, Berni Álvarez reconeix que l’objectiu passa per superar la primera fase de grups, en la qual Espanya ha quedat enquadrada amb rivals de gran prestigi mundial com Argentina i Xina, als quals l’entrenador català considera “els rivals més forts del grup”, finalment també creu que l’equip té potencial “per aconseguir arribar als quarts de final”. En aquest sentit s’ha de dir que la selecció va aconseguir la victòria en la primera jornada contra els xinesos, en la segona jornada no va poder superar a Turquia, però va guanya a Argentina en la darrera jornada, i es jugarà el pas a quarts de final amb Egipte . En relació amb els favorits per aconseguir la victòria final, l’entrenador destaca a EE.UU i Australia com a principals candidats.

Berni Álvarez també ha volgut opinar sobre el futur del bàsquet espanyol, té molta confiança en la generació amb la qual està treballant, i destaca la presència de jugadors de la talla de Marc Garcia, “un jugador amb un gran futur per davant, i que aquesta temporada ja ha tingut minuts molt importants jugant amb el Manresa en ACB”. No obstant això també reconeix “que és molt difícil que es repeteixi la generació dels 80’”, integrada per jugadors com Felipe Reyes o Juan Carlos Navarro, una generació que el propi Berni qualifica com a “única i irrepetible”.

Berni Álvarez liderarà el projecte del CBT 2015/2016

Berni Álvarez també ha volgut comentar l’actualitat del seu club, el CBT, amb el qual aquest any afrontarà la seva cinquena temporada al comandament de l’equip. Berni té clar que el CBT és la seva casa, i el seu compromís amb el club és absolut, quan se li pregunta sobre aquest tema té clar que ” no escolto cap oferta, crec en el projecte del CBT”. L’entrenador considera clau en el projecte “seguir apostant amb gent de casa” i es mostra confiat que la temporada que ve es noti “que els joves tinguin un any més d’experiència, i que per tant puguin seguir aportant en una categoria tan competitiva com la LEB Plata”, en aquest sentit creu que “es pot millorar els resultats de la temporada anterior”. A més també va parlar de la política de fitxatges que el club seguirà, com ja va passar l’any passat, l’equip s’integrarà amb jugadors del club, i es reforçarà el joc interior amb algun fitxatge. El tècnic blau considera clau aconseguir una estabilitat que l’any passat es va veure alterada per culpa de les contínues lesions, creu que la clau de l’èxit, pensant en futur, consisteix a trobar la “estabilitat i tranquil·litat que permeti al club competir en una categoria professional”. Aquest futur al que fa referència Berni Álvarez passa per que els jugadors de casa vagin millorant a poc a poc.

Un altre element que ha volgut comentar l’entrenador del CBT és la “necessària implicació de la ciutat en el projecte del CBT”. L’any passat el Serrallo va ser un dels pavellons que millor entrada van registrar jornada a jornada de tota la categoria, i considera important que la ciutat, en tots els seus estaments, recolzi a l’equip.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.