CONEIX AlS NOUS CBT-KM0

LEB Plata Sense comentaris a CONEIX AlS NOUS CBT-KM0 274

Sisco Moreno, Víctor Menéndez i Dani Fernández ens expliquen el seu debut amb el CBT

Com a les millors escoles de bàsquet lituà, el Club Bàsquet Tarragona segueix nodrint el seu primer equip de jugadors de la pedrera. Amb el retorn al bàsquet professional l’any passat, el CBT aferma un projecte de pedrera que es porta treballant des de fa molts anys, i que no és fruit de la casualitat, sinó del treball dels professionals que treballen cada dia amb els nens de la pedrera. El passat curs, el CBT va aconseguir la permanència amb un bloc fet amb jugadors de casa, aquest any, el club pretén seguir amb aquesta línia i no deixar de créixer. L’equip es troba instal·lat en posicions de play-off d’ascens a LEB Or, i ja són nou els jugadors que han debutat amb el primer equip, i que en algun moment han passat per els equips de formació del CBT. Els últims a incorporar-se a la llista han estat els jugadors del Messer Víctor Menéndez i Dani Fernández, i el junior Sisco Moreno.
 

L’últim a arribar al club és Dani Fernández, és la seva primera temporada en el CBT, i espera acabar aquí el seu procés de formació per arribar a ser una peça important en el primer equip, ara com ara, Dani Fernández ja ha jugat en dos partits amb el primer equip. En la victòria que els blaus van aconseguir en Amorebieta davant Zornotza, Dani va tenir minuts importants, i va aconseguir un triple en l’únic llançament a cistella que va intentar. Dani ens explica que “m’he sentit molt còmode aquí, m’han acollit molt bé. Estar en la dinàmica del primer equip em dóna confiança per seguir treballant”. El petit dels Fernández, ja que el seu germà David, és el base titular del primer equip, destaca també que “tenir un equip en una categoria gran com és la LEB Plata genera molt bon ambient de bàsquet en tot el club”. Dani creu “d’aquesta manera els joves ens esforcem més, perquè veiem que un dia podem arribar al primer equip”
 

Víctor Menéndez porta sis anys en el club, “jo vaig arribar aquí com a cadet i gràcies als entrenadors del club, i a la confiança que m’han donat he anat pujant fins a arribar al Messer”. Menéndez és un habitual en els entrenaments del primer equip, és un jugador interior, i per les lesions que l’equip Senior del CBT ha sofert aquest any, el seu paper ha estat molt important en el dia a dia per mantenir un nivell exigent en els entrenaments. A més, Víctor Menéndez també ha debutat amb el primer equip, igual que el seu company en el Messer, Dani Fernández, va anotar un triple en Amorebieta per tancar la victòria del CBT enfront del Zornotza. Víctor té clar que “estic esforçant-me al màxim i donant-ho tot per anar entrant a poc a poc en les rotacions del primer equip”. Finalment, Menéndez espera que “el club segueixi confiant en els joves, que és el que farà que tinguem una base sòlida”. Personalment, el jugador del Messer espera “seguir creixent i poder estar un dia amb el primer equip”
 

El més jove dels tres és Sisco Moreno, va debutar amb 16 anys amb el primer equip, i aquesta temporada, amb un any més, també és un habitual en els entrenaments del primer equip. El jugador nascut a Reus és una de les perles de la pedrera blava, i porta en l’estructura del CBT des que era cadet de primer any. Aquesta temporada està realitzant una extraordinària temporada amb el Junior Preferent del club, i ho alterna amb desplaçaments i partits amb l’equip LEB. Igual que els seus companys també ha anotat ja aquesta temporada, encara que el seu triple contra Xuven Cambados no va servir perquè l’equip es portés la victòria. Sisco ja ha tingut minuts de qualitat aquest any en el partit que el CBT va jugar a Marín, i segueix creixent. Per a ell “es nota molt el nivell d’exigència que l’entrenador ens demana en els entrenaments del LEB”, reconeix que “es nota molta diferència amb el junior, per a mi és una bona experiència”. Sisco recorda el moment del seu debut “vaig tenir l’oportunitat de debutar l’any passat, i aquest any també tinc la sort que Berni estigui comptant amb mi per anar a partits i entrenaments.
 

Per entendre les claus de l’èxit de la pedrera cebetista hem volgut parlar amb José Ramírez, coordinador dels equips base masculins del club. José creu que el debut de Sisco, Víctor i Dani  “és una reafirmació del nostre projecte de comptar amb els jugadors joves i de la demarcació. No creiem en equips sèniors formats per majoria de gent de fora. El nostre model és fitxar jugadors joves per formar-los i que arribin als sèniors.” Té molt clar que la proliferació de jugadors amb capacitat per jugar en el primer equip del club no és fruit de l’atzar, “la clau és la detecció i el treball. Volem als millors per donar-los les millors eines”. En aquest sentit, José Ramírez és conscient de la importància que per al projecte tenen els entrenadors dels equips base “Són fonamentals, i per això intentem que cada entrenador participi de la filosofia del primer equip i de la secretària tècnica, per tenir resultats a mitjà termini”. Pels equips base del club passen centenars de jugadors, per al coordinador és important que, per aconseguir els èxits els nois “no es posin objectius massa exigents a curt termini, ja que poden crear frustració. L’important és el treball diari i l’actitud, ja que és l’única cosa que depèn del jugador, després vindrà el talent de cadascun”. Finalment, José Ramírez també ha parlat sobre el futur que els espera a la base del club, “estic convençut que hi ha relleu per a la generació actual, cada vegada tenim una estructura més sòlida. La detecció de joves talents ens està donant bons resultats. Tenim futur per a anys”

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.