EL CLUB BÀSQUET TARRAGONA FA 40 ANYS

LEB Plata Sense comentaris a EL CLUB BÀSQUET TARRAGONA FA 40 ANYS 317

1978 – 2018, 40 anys de vida del Club Bàsquet Tarragona. L’11 de setembre del 1978 vint tarragonins van canviar la història del bàsquet a la ciutat amb la fundació del Club Bàsquet Tarragona. Uns inicis difícils però carregats d’il·lusió i treball per convertir el club en un dels referents a la ciutat i el territori. Humilitat, precaució i seny, tres paraules que els seus fundadors van agafar com a exemple i que avui en dia segueixen vigents.

Al 1978 es va dissoldre la secció de bàsquet del Gimnàstic, just quan havien assolit l’ascens a la Tercera Divisió. Aquest fet va ser el detonant de la creació del CBT, ja que una vintena de jugadors sèniors i júniors es van quedar sense equip. Tots ells van prendre la decisió de començar un nou camí i d’aquesta manera és quan, l’11 de setembre del 1978, funden el Club Bàsquet Tarragona.

El CBT es va estrenar a la Tercera Divisió, ocupant el buit que havia deixat el Gimnàstic, sota el mandat de Pere Ferré, qui va ser el primer president, i a les ordres de Jesús Sanjosé des de la banqueta. La primera plantilla la van formar Sebas Navarro, Joan Tarragó, Rafa Pintado, Bernabé Román, Pere Albert Olivé, Jordi Escribà, Pere Ferré, Pere Tubilla, Joan Ruíz, Patxi Saracho, Eduard Arnal, Florenci Sánchez, Juan Egido i Ramón Martínez.

La temporada es va fer llarga i difícil, però es va acabar assolint l’objectiu, la permanència a la categoria. L’empenta i dedicació dels seus fundadors, que a la vegada eren els jugadors de l’equip sènior, va fer que el club tirés endavant en aquests primers complicats anys de vida. Complicats perquè cap dels membres del club tenia experiència en la gestió d’una entitat esportiva. Ells parlaven a la pista. I a la pista va ser com, de mica en mica i any rere any, el Club Bàsquet Tarragona va anar adquirint un paper cada vegada més important dins del bàsquet català fins avui, 11 de setembre del 2018, dia en el que celebrem els seus 40 anys.

Sens dubte han estat 40 anys plens d’històries i vivències que repassarem al llarg de la temporada amb els 40 esdeveniments més importants que han marcat el devanir del club.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.