ELS BASES DEL FUTUR

EBA Sense comentaris a ELS BASES DEL FUTUR 406

Reunim als bases de la pedrera del CBT

 

Fa un mes vam reunir als jugadors alts de la pedrera del CBT, deu jugadors amb una evolució que indica que superaran els dos metres d’altura. Poder físic per competir contra els equips més forts de Barcelona. Però si el bàsquet és un joc d’alts, també ho és de gent intel·ligent. I els que millor representen aquest paper en la pista són els bases. Els directors de joc són els encarregats de marcar el ritme del partit, repartir joc i col·locar als seus companys. Jugar i fer jugar. Una tasca per la que no tothom està capacitat. En el Club Bàsquet Tarragona, els nostres bases comparteixen una idea de joc comú, un model d’equip que s’ensenestebanellya des dels equips més joves fins al LEB.

Gerard Estebanell és el més jove, el director de joc de l’Infantil Masculí és campió d’Espanya amb la selecció catalana. Una de les perles de la pedrera blava. Tomas Kohan i Rubén Llanos són la parella de bases del cadet masculí. Els dos jugadors es reparteixen els minuts d’un equip que un any més lluitarà per seguir competint a Preferent. Javier Riquelme és el base del júnior de primer any, un paper important en tots els equips, però especialment en un equip com el seu, en el qual els jugadors estan en ple procés de creixement. Roger Vaqué i Oriol Galofré són els bases del Júnior Masculí A. Galofré és un habitual dels partits del Messer, un jugador amb una gran projecció, per la seva banda, Roger Vaqué i Toni Recasens son  els encarregats de dirigir al Júnior davant bases de primer nivell europeu, competint en la màxima categoria possible.David Fernandez ante la defensa de Eugenio Gomez

Una de les principals referències que els nostres bases poden trobar per al seu procés de formació ho tenen a casa. David Fernández és a punt d’aconseguir la xifra de 200 partits amb el CBT. Va arribar al club blau procedent del CB Valls, David va acabar de formar-se en el filial cebetista, i de seguida va entrar en dinàmica del primer equip. Ara és un dels pilars fonamentals del vestuari i capità de l’equip. David és el mirall on han de mirar-se els jugadors de la base que ara són els directors de joc dels seus respectius equips en categories base, però que el dia de demà poden ser els directors de joc del primer equip del CBT.

Al Club Bàsquet Tarragona la consigna és clara, bases que sàpiguen córrer la pista, amb bona visió de joc, que facin millors als seus companys i amb ganes de seguir creixent. Aquestes són les premisses bàsiques perquè un base del CBT creixi com a jugador i vagi superant etapes en el seu procés de formació. Ara com ara, els resultats són positius, molts bases despunten en els equips de formació del club. L’evolució d’un jugador és molt variable i depèn de molts factors, a més, a certes edats el desenvolupament físic també varia, per exemple, un jugador que ara és base pot acabar desenvolupant un físic que li permeti jugar d’aler. En qualsevol cas, la idea fonamental, és que els jugadors desenvolupin la filosofia de joc del CBT, un senyal d’identitat pròpia del club que li permet competir amb els millors equips de Catalunya en totes les categories de formació.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.