Entrevista a Fernando Arias: “és un estímul tenir jugadors amb projecció i ajudar en la seva millora, tant a nivell esportiu com humà”

Base Sense comentaris a Entrevista a Fernando Arias: “és un estímul tenir jugadors amb projecció i ajudar en la seva millora, tant a nivell esportiu com humà” 196

Fernando Arias Baile va néixer a Tarragona un 4 de març de 1988, enguany serà la novena temporada al club on ha dirigit des de preinfantils fins a juniors passant per estar d’ajudant de l’Ibersol CBT, com també de preparador físic de la base. Fernando, llicenciat en INEF a Lleida, va passar per diferents clubs abans d’arribar al Club Bàsquet Tarragona, com son el CB Secà, Alpicat, Monzón o l’AD Torreforta. Dins del club també ha sigut coordinador de diferents escoles vinculades com l’Escola La Portalada o L’Escola Arquitecte Jujol. Aquesta temporada dirigeix el JMA i és la quarta com ajudant de l’Ibersol CBT que aquesta temporada competeix a la LEB Plata.

  • Com vas viure el confinament?

En una situació complicada com la que estem intento ser el més positiu possible i així ho vaig intentar durant el confinament. Vaig estar distret entre el màster en formació del professorat que estic acabant i les sessions físiques telemàtiques que fèiem als nostres equips de la base. A més a més, als jugadors de l’infantil els vaig manar deures de veure partits de bàsquet i comentar-los, a més, amb els EBA ens trobàvem cada setmana per videoconferència.

  • Com afrontes aquesta temporada atípica?

Doncs amb moltes ganes de jugar, amb el junior estem treballant de valent des de l’agost. Sabem que no serà fàcil però hem d’intentar treballar tal i com ens marquin les autoritats sanitàries i amb les condicions que tenim al club.

  • Quin repte et suposa el JMA? En aquesta categoria que penses que és el fonamental?

Més que un repte és un estímul tenir jugadors amb la projecció que tenim al club i poder ajudar-los a millorar per veure fins on poden arribar, no només com a jugadors si no també com a persones.

En aquesta categoria crec que es fonamental tenir una bona lectura del joc, saber què passa a la pista i veure on podem castigar al rival en funció de les nostres característiques, a més en àmbit acadèmic la majoria estan estudiant segon de batxillerat, és una època bonica per veure com es van formant els nostres jugadors.

  • L´any passat dirigies l’IMA, quin canvi suposa el JMA respecte l’any anterior?

Els jugadors d’enguany son molt més madurs, i tenim més rotacions que si estiguéssim en categories més baixes, tenim la sort que jugadors del nostre equip poden participar als entrenaments del Càtering Costa Daurada (Copa Catalunya) i de l’Ibersol (LEB Plata), tenint així més competència i hores d’entrenament, això pot fer que els nostres entrenaments perdin qualitat però és el millor pels jugadors.

  • Com compagines les tasques com a entrenador del JMA, ajudant de l’Ibersol CBT i preparador físic de la base?

Les hores de preparació a casa son moltes, però de moment ho porto bé. No paro de veure bàsquet que és el que més m’agrada. Esperem poder començar la temporada en algún moment amb el mínim risc possible.

  • Dins de la teva trajectòria com entrenador, quina temporada recordes més?

La generació 99-00 de junior preferent, amb Àngel Rojas d’ajudant, vam poder treballar amb tranquil·litat i a més ningú esperava la temporada que vam fer, ens vam colar al grup A de preferent. Recordo aquell grup amb un carinyo especial. També tinc un trosset al cor per la generació de 2006 que duia l’any passat, entrenaven molt i molt dur, i creien en millorar cada dia, és un dels grups amb més talent que he tingut la sort d’entrenar i d’on crec que molts jugadors poden arribar als nostres sèniors, tant del IMA com del IM2 de la temporada passada.

  • Quin tret característic intentes inculcar als equips que dirigeixes?

Que la intensitat no es negocia, s’ha de treballar al 100% cada dia per poder millorar. No ens podem comparar amb els clubs contra els que competim a hores d’entrenament, així doncs els hem de guanyar per ser més intensos i lluitadors que ells.

  • Com creus que encaixa el CBT dins la ciutat?

El CB Tarragona i l’esport son claus en el teixit humà de la ciutat, en la formació de joves i, el CBT en particular, en la formació de nous talents basquetbolístics.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.