Entrevista a Jacint Rodríguez, President del CBT: “Espero que ben aviat puguem veure la pandèmia com un mal somni del que ja ens hem despertat”

Base Sense comentaris a Entrevista a Jacint Rodríguez, President del CBT: “Espero que ben aviat puguem veure la pandèmia com un mal somni del que ja ens hem despertat” 100

Jacint Rodríguez Maeso va néixer a Tarragona l’11 d’octubre de 1961, aquesta serà la seva quinzena temporada al club. Ha alternat diverses funcions dins la junta directiva del CBT, també va ser vicepresident i actualment exerceix les funcions de president del Club.

  • Com vas viure el confinament a nivell personal? I com a President del CBT?

Tant a nivell personal com a President del CBT, ha estat una experiència que no havíem viscut mai abans. Des d’un punt de vista personal, va servir per dedicar temps a qüestions que habitualment no l’hi pots dedicar, llegir, cuinar, etc., però amb un regust ben amarg, veient les mesures que la pandèmia obligava a prendre. Com a President del CBT, intentava gestionar, amb l’ajuda de tota la Junta Directiva i del personal del Club, aquestes situacions mai viscudes abans, amb un nivell d’incertesa molt gran.

 

  • Com s’afronta aquesta temporada atípica dins el club?

L’afrontem, amb el millor dels ànims, però des de l’absoluta consciència que la incertesa és enorme. Tant per les mesures que ens veiem obligats a prendre, per a complir les successives restriccions i normatives que van dictant les Administracions que ens governen, com per l’efecte que aquestes tindran sobre l’esport en general, i sobre el bàsquet i el nostre Club en particular.

 

  • Quin balanç fas d’aquesta temporada, com ha influït la Covid-19 al club?

Hem de diferenciar l’Equip de LEB Plata de la resta del Club. Aquesta temporada ha suposat el retorn del Club a categories LEB, on s’està competint amb una certa normalitat, a excepció -molt significativa, notable i dolorosa-, de que els partits es celebren sense possibilitat de que els nostres socis, sòcies i el nostre públic els pugui veure al Pavelló. Si va suposar una alegria aquest retorn per el pas endavant que representava, està sent molt trist veure les grades buides.

Respecte a la resta de Club, competint en categories no professionals, està essent un any duríssim, amb successius aplaçaments de l’inici de les competicions -encara no iniciades avui-, i intentant mantenir el nivell físic, tàctic i emocional dels nostres equips, tant femenins com masculins, el que sempre és una tasca complicada, més quan l’horitzó no és clar i va variant amb el temps, fruit de l’evolució de la COVID 19.

De tota manera, en totes i cadascuna una de les nostres decisions, intentem posar tota la il·lusió i les ganes, que tota la gent que confia en nosaltres es mereix.

 

  • Què esperes d’aquest nou any respecte anys anteriors?

Espero i desitjo de tot cor, que ben aviat puguem veure la pandèmia com un mal somni del que ja ens hem despertat i la normalitat dels entrenaments, de les competicions, de les rivalitats, dels ànims del nostre públic a les grades i de l’ambient de bàsquet -amb tot el que això significa-, torni definitivament a les pistes.

 

  • Com s’ha adaptat el club a nivell organitzatiu?

Intentant mantenir-nos estructuralment de la forma més semblant a la normalitat de temporades passades, però la excepcional situació, ens ha obligat a realitzar dos ERTOS, durant l’any 2.020.

 

  • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?

Aconseguir que un volum important de noies i nois dediquin una part important del seu temps de lleure a millorar dia a dia, física, mental i emocionalment, formant part d’un equip que assoleix reptes col·lectius i personals, tant des d’el punt de vista esportiu com de formació integral de les persones és impagable.

Fins que no es viu en primera persona, és difícil valorar el retorn que genera qualsevol inversió en esport i en bàsquet en particular. El retorn en salut física, mental i emocional a tots els nivells, es enorme.

A això s’ha d’afegir la formació en valors com la col·laboració amb l’equip sense diferències de colors, ni de classe social, la resistència a les adversitats, la disciplina, el diferiment de la recompensa, i tants d’altres que fan que els nostres esportistes assoleixin una formació integral com a persones, que els prepara per afrontar el futur amb garanties.

Aquests aspectes fan que hi hagi empreses disposades a lligar el seu nom a aquests valors que consideren imprescindibles.

I finalment, no podem oblidar el ressò publicitari que representa portar el nom de Tarragona, per tot l’Estat, del que ens sentim molt orgullosos.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.