Entrevista a Jordi Vadillo: ” Hem de ser molt prudents, no volem que el bàsquet esdevingui una font de contagis”

Base Sense comentaris a Entrevista a Jordi Vadillo: ” Hem de ser molt prudents, no volem que el bàsquet esdevingui una font de contagis” 44

Jordi Vadillo Bargalló va néixer a Tarragona el 12 de febrer de 1967. Llicenciat en medicina i cirurgia per la UB i doctorat a la URV, fa 27 anys que exerceix. Actualment treballa com a metge especialista en cirurgia general i del sistema digestiu a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i també és catedràtic en cirurgia a la URV. Aquesta temporada és la seva tercera com a metge de l’Ibersol CBT i la primera a la LEB Plata.

 • Com vas viure el confinament?
  Bàsicament treballant a  l’hospital, tot i que la feina va canviar bastant. Va ser per a tots una experiència totalment nova i diferent. Es va viure una realitat mai imaginada.

 

 • Des de fa unes temporades, ets el metge del primer equip. Com es va donar la situació?
  Vaig arribar al club en substitució del Dr. Garcia Forcada i en un moment difícil esportivament (tornada a EBA). M’ho van proposar i donat que m’agrada molt el bàsquet vaig acceptar, afrontant el repte amb molta il.lusió.

 

 • Quines tasques exerceix el metge d’un equip de LEB Plata?
  La tasca essencial del metge és l’assistència a la competició en els partits locals. Tanmateix he d’estar pendent de les necessitats mèdiques de la plantilla, tan enfermetats comuns, com lesions per assistir i coordinar les proves i tractaments que calguin. També es fa una supervisió de la medicació i vigilància en tema de dopatge.

 

 • Què està sent el més difícil de la teva feina durant aquesta pandèmia?
  El més complicat actualment és la vigilància epidemiològica, la coordinació dels test amb el calendari, que hem de fer des del club per a complir tots els protocols de la FEB i poder competir.

 

 • El primer equip es realitza proves d’antigens cada setmana per a poder jugar els partits, en què consisteix aquesta prova?
  La prova d’antigens setmanal és bàsicament un frotis nasal, amb un kit d’anàlisi ràpid, per a detectar casos de COVID-19.

 

 • Segons el calendari de la FCBQ, el cap de setmana del 6-7 de març els equips preferents (IMA, CMA i JMA) i el Càtering Costa Daurada (Copa Catalunya) començaran les competicions. Com valores aquest fet? 
  L’inici de les competicions de la FCBQ , tot i ser una bona notícia per l’esport i els/les esportistes, no deixa de ser un risc. Hem de ser molt prudents i canviar força coses en la competició per a que sigui el més segura possible. No volem que el bàsquet esdevingui una font de contagis.

 

 • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?
  El CBT representa amb orgull a Tarragona. Tot i això, la impressió que tinc és que la ciutat no ha acabat de apostar mai per  tenir un equip d’alt nivell, (vam estar a prop fa unes temporades) que ens permeti competir en lligues de més nivell com LEB OR o ACB.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.