Entrevista a José Ramírez: “El CBT busca l’eficiència, tal i com demanda la ciutat i les circumstàncies actuals”

Base Sense comentaris a Entrevista a José Ramírez: “El CBT busca l’eficiència, tal i com demanda la ciutat i les circumstàncies actuals” 293

José Antonio Ramírez Beltrán va néixer a Tarragona un 4 de Setembre de 1977. Fa 26 anys que forma part del Club Bàsquet Tarragona, va entrar al club de la mà de Javier de Miguel fent d’ajudant d’un cadet masculí. D’aquests 26 anys que porta al club 12 són com a màxim responsable de la base com a director esportiu. José ha entrenat en totes les categories del club, però ja fa temps que no dirigeix cap equip, l’últim va ser el sènior masculí b la temporada 2016/17, equip on jugaven Dani Fernández, Jordi Barberà o Joan Güixens que anys més tard van passar al primer equip.

 • Com vas viure el confinament en l’àmbit familiar? I professional?
  Van ser uns mesos complicats tenint la filla petita en un espai reduït com és el nostre pis i això feia el dia a dia difícil de gestionar i a més, amb la dona embarassada van ser uns mesos feixucs, però de tot s´aprén i ara valorem més el poder sortir al carrer. En l´àmbit professional el club va haver de parar, i això va suposar trencar amb tota la planificació que teníem establerta, però amb la implicació de tota la gent del club penso que ens n’hem sortit prou bé.

 

 • Com és celebraven les reunions telemàtiques amb els diferents equips/entrenadors?
  Vam intentar que ningú perdés el contacte amb el club, ni entrenadors ni jugadors ni els diferents treballadors, no només per la salut física, sinó també per la emocional. Feiem contactes periòdics amb entrenadors i jugadors per fer un seguiment del treball que ja portàvem acumulat de la temporada i també de la feina que estàvem fent aquests mesos de confinament. Podríem dir que l’aplicació Zoom que ens permetia fer videoconferències ens va ajudar molt.

 

 • Com afrontes aquesta temporada sent el director tècnic?
  La veritat es que ara amb les dues nenes se´m fa una mica més complicat però tinc l’ajuda de la Secretaria Tècnica, i entre tots crec que farem una gran temporada. Els equips han quedat realment bé, tenim jugadors de projecció pel segon i primer equips masculins i la línia femenina ha crescut en volum, a més hem aconseguit (després de 5 anys) tornar a tenir el sènior femení a Primera Catalana. Menció a part per l’escola del club que està gaudint de molt bona salut creixent a molt bon ritme els últims anys.

 

 • Com és dirigir la base d’un club?
  Hi ha molta feina administrativa i de gestió diària (molta més del que sembla). I després de seguiment esportiu, tan a nivell intern com extern. Hem de controlar el treball que fem amb els nostres jugadors, i alhora controlar els jugadors i jugadores que juguen a la demarcació per poder detectar el talent que és pugui incorporar al nostre club i donar l’oportunitat de poder arribar als sèniors de Tarragona amb uns bons fonaments de joc.

 

 • Quina ha sigut la principal dificultat a l’hora de gestionar aquest inici de temporada amb la Covid-19?
  El principal problema el vam tenir amb les rotacions dels jugadors, hem creat equips “bombolla” per evitar els contagis entre equips. També hem hagut d’ajustar els diferents protocols per poder començar amb certa normalitat i amb la màxima precaució i així donar seguretat als nostres jugadors i entrenadors.

 

 • Quin creus que seria l’adjectiu més adequat per definir la feina del Club Bàsquet Tarragona?
  L’eficàcia és la capacitat d’aconseguir un objectiu. En canvi, l’eficiència és la capacitat d’aconseguir aquest objectiu en qüestió amb menys recursos o disposant de menys temps per aconseguir-lo. Penso que ser eficient és l’adjectiu que més ens escau com a club.

 

 • Quina creus que hauria o ha de ser la màxima ambició de la base i del club en general?
  Aconseguir que el LEB Plata, el Copa Catalunya i el Primera Catalana estiguin formats en la seva gran majoria per jugadors de la base i de la província de Tarragona, com ja ha passat en altres moments. També aconseguir que tothom trobi el seu lloc dins el club, sigui quin sigui el seu nivell.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.