Entrevista a Júlia Marsal: “Veure la cara felicitat de les jugadores mentre entrenen m’omple d’alegria”

Base Sense comentaris a Entrevista a Júlia Marsal: “Veure la cara felicitat de les jugadores mentre entrenen m’omple d’alegria” 44

Júlia Marsal Fort va néixer a Tarragona el 16 de juny del 2001, malgrat la seva joventut (19 anys), aquest serà el seu segon any exercint d’entrenadora, el primer al club fent d’ajudant de la Sara Martínez. La Júlia va començar al Col.legi Lestonnac L’Ensenyança amb només 16 anys. De la mateixa manera que va començar a entrenar a Lestonnac, també hi va començar com a jugadora,  fins que va arribar al club en la categoria preinfantil.

 • Com vas viure el confinament?
  Els primers dies van ser durs, ja que era una situació molt atípica per tothom i que a més, la situació s’em va fer molt pesada. Durant aquells mesos vaig passar més temps amb la família, llegint llibres, mirant series i fent esport a casa. A banda, també seguia les classes online de la universitat.

 

 • Com compagines els teus estudis amb la tasca de jugadora i entrenadora del PF2?
  L’any passat, com que tenia les classes de la universitat per la tarda, no vaig poder fer d’entrenadora. Però aquest any, la gran part de classes són online i tinc la sort de poder compaginar-ho amb facilitat, tant com a entrenadora i com a jugadora del sènior femení B.

 

 • Com vas decidir fer-te entrenadora?
  Vaig començar amb 16 anys sent entrenadora al Col·legi Lestonnac L’Ensenyança amb la intenció de transmetre, als més petits, l’esport que tant m’ha aportat. Sent entrenadora volia aportar el meu granet de sorra a cada nen/a que entrenés, tal i com ho han fet els meus entrenadors/es amb mi.
  I més enllà del bàsquet, hi ha diferents valors que es transmeten, com el companyerisme, la confiança, l’ajuda, la competitivitat, entre d’altres, i crec que són molt importants en el dia a dia i el futur dels més petits. Veure la cara felicitat de les jugadores com quan jo tenia a la seva edat m’omple d’alegria.

 

 • Quin paper ha desenvolupat el CBT dins la teva vida?
  El CBT ha sigut el club de la meva vida. He passat els millors anys de bàsquet amb la generació del 2001, totes vam arribar de diferents escoles, però vam crear un gran grup. Aquest club m’ha donat molts aprenentatges, experiències i moments, tant de bons com de no tants, però que sempre recordaré i han estat presents durant els últims 8 anys de la meva vida. Cada entrenador/a que he tingut en aquest club, m’ha aportat coses molt positives que m’han fet millorar tant com a persona com a jugadora.

 

 • Com definiries el paper del club dins de la ciutat?
  El CBT és el club més important de bàsquet de la ciutat i en definitiva el referent, per la seva història recent i no tant recent, és per això que té la gran responsabilitat de fer les coses amb rigor. A més, degut a que l’Ibersol competeix a LEB Plata, porta el nom de Tarragona per tot el país, representant a la ciutat.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.