Entrevista a Marc Guart: “La planificació inicial ha variat, però no hem deixat perdre els objetius principals que teníem marcats”

Base Sense comentaris a Entrevista a Marc Guart: “La planificació inicial ha variat, però no hem deixat perdre els objetius principals que teníem marcats” 123

Marc Guart  va néixer a Tarragona el 6 d’octubre de 1998, aquesta temporada s’estrena com a entrenador al club, tot i que ho fa d’una manera especial. El Marc dirigeix el cadet femení de primer any, un equip sorgit de la vinculació de Salle Tarragona, Club Bàsquet Tarragona i també de l’Escola el Carme. Aquesta temporada és la setena del Marc com entrenador de bàsquet, totes elles a la Salle Tarragona. Tot i la seva joventut (22 anys) ha pogut dirigir o ha format part d’equips de quasi totes les categories. També col.labora sovint amb la FCBQ en el Programa de Detecció i Perfeccionament (PDP) o als campus.

 • Com vas viure el confinament?
  Al principi el vaig afrontar amb molt optimisme, però anímicament van haver moments complicats on la monotonia cansava i ja no sabia que fer per sortir de la rutina diària. Llavors vaig decidir centrar-me encara més en el bàsquet i en la meva formació fent molts cursos on-line, veient xerrades, partits i altres activitats que m’anava trobant per les xarxes. La gran part del temps era bàsquet, tot i que de per si no canvia gaire de la meva normalitat, però vaig dedicar també temps a veure sèries, pel·lícules i a llegir llibres que tenia pendents, bàsicament a fer coses que normalment no tenia temps.

 

 • Com afrontes aquesta temporada atípica?
  Aquesta temporada des d’un inici s’afrontava amb moltes ganes, primer pel grup nou, i segon perquè semblava que després de molts mesos tancats a casa es començava a veure una escletxa d’esperança i que potser tot tornaria a ser una mica més normal. A nivell esportiu s’han anat plantejant molts dubtes de com enfocar l’any, amb una pretemporada molt més llarga del que estem acostumats, amb aturades constants, i amb incertesa de si finalment jugarem o no. Tot això ha fet que la planificació inicial variés però sense perdre els principals objectius vitals que hi havia marcats.

 

 • Quin repte et suposa el cadet Salle Tarragona- CBT? Què penses que és el més important en aquesta categoria?
  Un equip i un projecte com aquest em plantejava molts reptes, no només esportius a nivell tècnic i tàctic sinó sobretot un aspecte que considerava molt important com era el cas de la cohesió d’equip. Ens ajuntàvem noies de la Salle, del CBT i del Carme, entre elles no tenien relació prèvia i per mi el principal repte de la temporada és que aquest grup de noies siguin un equip dins de pista i fora de pista. A nivell esportiu s’està treballant molt bé, es veu una progressió en l’equip de manera col·lectiva però en aquesta categoria sense una bona base de tècnica individual i de petits detalls es fa molt difícil poder seguir creixent i, si la situació ens ho permet, poder competir. Per tant és primordial el treball d’aquests detalls i aquesta base que les faran millor com a jugadores individualment i acabarà ajudant al creixement col·lectiu.

 

 • Dins de la teva trajectòria com entrenador, quina temporada recordes en especial?
  De cada equip i temporada m’emporto algun detall que recordo amb especial il·lusió, però de la temporada anterior tinc un record molt especial, vaig tenir la sort de coincidir amb un gran grup de jugadores i es va aconseguir que l’equip competís molt bé, però ens vam quedar amb una sensació estranya ja que tot anava rodat i com a tothom el virus ens va frenar, no sabrem fins on podríem haver arribat.

 

 • Quin tret característic intentes inculcar en els equips que dirigeixes?
  Intento que tots els meus equips es basin en tres paraules ACTITUD, CONCENTRACIÓ i TREBALL, cadascú podria posar les seves però per mi sense això no entenc un equip. Vull actitud per ajudar, per acceptar correccions, per animar… la concentració és el pilar fonamental, quan el cap no està a pista és complicat jugar a aquest esport i el treball és innegociable, a pista juguen cinc, si vols jugar ha d’haver treball durant tots els minuts que toca, tant de pista com de físic, després pots tenir un mal dia i que les coses no surtin, o una mala època, però treballant tot arriba.

 

 • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?
  Des de fa uns pocs anys cap aquí considero que s’estan fent bé les coses, s’ha tornat a tenir un rumb clar i crec que el reflex és la situació del primer equip i que en cada categoria hi ha un equip posicionat per competir amb els millors de Catalunya, no només estar a la lliga sinó que un equip de Tarragona pot ser-hi i competir a Preferent. El CBT és el referent masculí de la ciutat, i espero que en uns anys acabi sent el club referent de la ciutat. L’aposta per el bàsquet femení considero que és bona, però caldrà treballar perquè les generacions vagin creixent sense que marxin i així formar una base sòlida, per acabar formant part del primer equip femení que igual que el masculí està fent una molt bona feina.

 

 

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.