Entrevista a Miquel Basterra: “És important que el jugador es conegui a ell mateix i, que això li permeti aprofitar els seus punts forts i poder millorar les mancances”

Base Sense comentaris a Entrevista a Miquel Basterra: “És important que el jugador es conegui a ell mateix i, que això li permeti aprofitar els seus punts forts i poder millorar les mancances” 88

Miquel Basterra Franco, va néixer el 9 d’octubre de 1969 a Tarragona, aquesta serà la seva segona temporada al club. El Miquel, va decidir ser entrenador veient jugar a les seves filles cada cap de setmana. Va començar a entrenar al TGN Bàsquet, per després fer-ho a l’Escola Teresianes i també va passar pel CB Cambrils abans d’arribar al club per ser ajudant del Pep García al júnior masculí A la temporada passada. Enguany continua d’ajudant del Pep, però al cadet masculí A i també dirigeix el cadet femení.

 • Com vas viure el confinament?
  El confinament va ser un repte, ens vam haver de reinventar per seguir treballant amb les jugadores i jugadors mitjançant un altre medi i altres canals. Amb tot el que ha comportat de negatiu, em quedo amb l’oportunitat que ens ha donat, hem hagut de posar en joc moltes competències que probablement teníem arraconades, com la creativitat, diferents tipus de comunicació, adaptació, competències tecnològiques, calia posar en joc aquestes competències per seguir amb l’aprenentatge de les nostres jugadores.

 

 • Com afrontes aquesta temporada atípica?
  Per mi és molt important que les jugadores segueixin el seu aprenentatge, en que adaptant la planificació inicial, s’aconsegueixin els màxims objectius plantejats inicialment o d’altres que s’hagin pogut incloure més tard.

 

 • Dins de la teva trajectòria com entrenador, quina temporada recordes en especial?
  Recordo totes i cadascuna, totes són un repte, tant pels assoliments esportius com en la millora individual i de l’equip: El Cadet masculí del TGN 13/14, en que vàrem guanyar la categoria territorial a Tarragona. Un Júnior femení a CB Cambrils 18/19, en que el record va mes enllà de l’esportiu i passa per la millora de les jugadores. I segur que recordaré sempre, la temporada passada com ajudant al júnior Costa Daurada Càtering preferent A del CBT 19/20, per mi va ser un aprenentatge molt gran, i vaig poder gaudir del màxim nivell esportiu amb un gran equip, pels resultats i per la quantitat de talent que hi havia en aquell equip.

 

 • Quin tret característic intentes inculcar als equips que dirigeixes?
  Per mi és important que el jugador es conegui com a tal i, que això li permeti aprofitar els seus punts forts i poder millorar les mancances, a partir d’aquí la millora individual i col·lectiva és més fàcil. Cal pensar, prendre decisions i deixar fer.

 

 • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?
  A casa desde sempre s’ha viscut intensament el CBT, per mi és un orgull poder formar-ne part, és el club de referència a la província. Com a club sempre volem millorar, el nostre compromís social i local, la tasca formativa, així com els equips al més alt nivell competitiu. Són molts els aspectes que fan que moltes families i gent de la ciutat l’dentifiqui com el seu club.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.