Entrevista a Pep García: “He après molt dels jugadors, t’ensenyen i descobreixes coses a cada entrenament”

Base Sense comentaris a Entrevista a Pep García: “He après molt dels jugadors, t’ensenyen i descobreixes coses a cada entrenament” 98

Josep Lluís “Pep” García Muñoz, va néixer a Torredembarra l’ 1 de març de 1967, aquesta temporada serà la número 26 com entrenador i la número 13 com entrenador del CB Tarragona tot sumant dues etapes diferents. En anys anteriors va entrenar al Torredembarra BC i també al AD Torreforta on va coincidir amb Ferran Torres.  També ha desenvolupat tasques d’entrenador al programa de detecció i perfeccionament (PDP) de la Federació Catalana de Bàsquet. Pep ha esdevingut al llarg dels anys un entrenador de referència en la província. Enguany dirigirà el CMA de la generació del 2005 a la categoria Preferent.

 • Com vas viure el confinament?
  Situació molt extranya. Estar tancat a casa tant de temps va servir per apendre a valorar el que fas normalment, trobant a faltar el dia a dia.

 

 • Com afrontes aquesta temporada atípica?
  Expectant a veure quan ens permet la situació sanitaria reiniciar els entrenaments, com a pas previ per tornar a competir.

 

 • Quin repte et suposa el CMA? En aquesta edad que penses què és el fonamental?
  Amb molta il•lusió. Cada temporada, cada grup és un repte, amb el mateix objectiu cada temporada, ajudar als jugadors a millorar. Tot passa per ajudar-los a crèixer, a omplir la motxilla de cada jugador de més recursos i més coneixement del joc.

 

 • Dins de la teva trajectòria com entrenador, quin any recordes en especial?
  Molts. I diversos. En la meva primera etapa al CBT vaig tenir la sort de portar un quants equips cadets, tant masculins com femenins, dels quals tinc un molt bon record. Una temporada al júnior de l’ADT, amb un tal Ferran Torres, entre d’altres. Després una llarga etapa al meu poble intentant ajudar a consolidar el bàsquet allà, amb especial record pel sènior femení que vaig portar nou temporades i a on vaig tenir la sort d’entrenar a un grup de jugadores excepcional. I finalment, aquesta última etapa de tornada al CBT, cinc temporades seguides en categoria júnior, amb uns últims anys brutals, entrenant a molts projectes de jugadors. M’ho he passat realment molt bé. I he après molt dels jugadors. T’ensenyen i descobreixes coses a cada entrenament.

 

 • Quin tret característic intentes inculcar en els equips que dirigeixes?
  Sóc un entrenador de base, de formació. També he portat sèniors però sempre pensant en competir el màxim possible partint de la base de la millora individual del jugador. Defenses agressives a tota pista, atacs ràpids, deixant llibertat al jugador perquè decideixi, això està fet perquè el qui juga s’ho passi bé.

 

 • Quin penses què és el nivell actual del bàsquet a la província? I respecte a èpoques anteriors?
  Crec que hi ha molta materia prima, molt talent. Cal anar a buscar-lo, creure amb ell, planificar, posar totes les eines i recursos necessaris i treballar dur per treure jugadors. I com a últim pas, entrenadors a dalt que els donin confiança. Amb les generacions que he treballat les últimes temporades, del 2000 fins al 2005, estan plenes de jugadors talentosos. És un repte per als entrenadors aconseguir que els jugadors arribin al seu màxim nivell.

 

 • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?
  Té un paper determinant, però crec que hauríem d’intentar un pas més. Tarragona necessita més referents d’alt nivell esportiu, equips a l’èlit. Que la gent de Tarragona s’identifiqui amb un equip en categories professionals, omplint el pavelló de l’Anella Mediterrània i amb un nombre alt de jugadors de casa. Estic convençut que això és possible, buscar aconseguir tenir una de les millors pedreres de Catalunya.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.