Entrevista a Pol Roset: “Cal insistir en la tècnica individual per a seguir dotant als jugadors de recursos”

Base Sense comentaris a Entrevista a Pol Roset: “Cal insistir en la tècnica individual per a seguir dotant als jugadors de recursos” 207

Pol Roset Clavero va néixer a Tarragona un 8 de febrer de l’any 1999, malgrat la seva joventut ja porta uns anys exercint d’entrenador. Va començar al Col·legi Lestonnac l’Ensenyança amb 16 anys, portant un benjamí. Enguany serà la seva quarta temporada com a entrenador del club, dirigirà el CM1 que competirà a la lliga especial de primer any i compaginarà les tasques d’entrenador amb les de jugador i capità del Copa Catalunya.

 • Com vas conviure amb l’estat d’alarma?
  Van ser uns mesos força durs per mi. És evident que estar tancat a casa sense poder sortir no és agradable per a ningú però a això s’hi va sumar una gran quantitat de feina de la universitat que feia que em passés pràcticament tot el dia davant de l’ordinador treballant. També van ser uns mesos durant els quals vaig trobar molt a faltar el bàsquet com a jugador i com a entrenador.

 

 • Què ha suposat la Covid-19 per la preparació de la temporada?
  Com en tots els àmbits ha suposat haver-se d’adaptar i variar en gran mesura el contingut dels entrenaments. A l’haver de reduir el volum d’oposició per tal de seguir amb el protocol, estem aprofitant per entrenar conceptes col·lectius sense defensa i sobretot la tècnica individual, per així en el moment en que els protocols permetin augmentar la càrrega d’oposició als entrenaments tenir unes bases ben sòlides.

 

 • Com és compaginar els entrenaments d’un sènior de copa amb els entrenaments com a entrenador del club?
  A nivell d’horaris és molt senzill i no em suposa pràcticament cap esforç. És nota però a nivell físic i mental, ja que no es fàcil haver de posar-te a entrenar a les deu de la nit i costa una mica més si abans ja has hagut de dirigir un entrenament, però al final les dues coses m’apassionen i per tant aquest petit esforç de més que he de fer per arribar a tot, el faig encantat de la vida.

 

 • Quins aspectes creus que son més importants a treballar en l’etapa cadet?
  Per mi és bàsic treballar la defensa, ja que en edat cadet els nens normalment és troben ja en la seva fase final de creixement i és el moment adequat per assentar unes bones bases defensives, sobretot de l’1×1, per a partir d’aquí créixer en el joc. D’altra banda en l’aspecte ofensiu crec que cal insistir en la tècnica individual per a seguir dotant als jugadors de recursos i en el joc sense pilota intentar que tinguin un bon coneixement del joc.

 

 • Quin repte et suposa el CM1?
  El repte és gran ja que es un equip que ve de competir a Preferent A l’any anterior i que a pre- infantil ja va lluitar per estar a la final a 4 de la seva lliga. Però és un repte que agafo amb molta il·lusió i amb l’objectiu de seguir fent millorar als nois i evidentment intentar tenir els millors resultats possibles.

 

 • Quin tret característic del joc creus que s’identifica amb els equips que entrenes?
  Com a entrenador crec que és bàsic créixer a partir de la defensa i això és el que intento transmetre als equips que entreno, si es defensa bé, les coses en atac sortiran pràcticament soles.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.