Entrevista a Sara Martínez: “Una de les coses que sempre reclamo als meus equips és el sentiment de sacrifici dins de la pista”

Base Sense comentaris a Entrevista a Sara Martínez: “Una de les coses que sempre reclamo als meus equips és el sentiment de sacrifici dins de la pista” 54

Sara Martínez Orellana va néixer el 10 de juliol de 1996 a Tarragona, aquesta temporada serà la seva quarta al club com entrenadora i la segona com entrenadora principal (repetirà la categoria preinfantil femení). La Sara va començar a entrenar amb 15 anys a la seva escola (El Carme), actualment alterna la seva feina d’infermera a l’Hospital Joan XXIII amb les tasques d’entrenadora al CBT, a l’Escola el Carme i  la de jugadora del sènior femení b de Tercera Catalana.

 

 • Com vas viure el confinament?
  El confinament ha sigut una situació dura per tothom, jo he de reconèixer que he tingut sort de poder seguir treballant i això feia que el temps em passes més ràpid. Durant el confinament em vaig contagiar de la Covid 19 i en aquell moment vaig decidir que m’havia de refugiar en alguna cosa i va ser en l’esport.

 

 • Com afrontes aquesta temporada atípica?
  Aquesta temporada la he plantejat amb paciència, sabia que seria una temporada atípica i amb molts alt i baixos. Podríem dir que serà un any d’impàs i ens ha de servir per realitzar una bona preparació per a la propera temporada.

 

 • Quin repte et suposa el PF2? En aquesta categoria que penses que és el fonamental?
  Al agafar aquest equip sabia que partia d’un grup molt diferent, el qual no es coneixia i venien de rutines molt variades. És per això que em vaig proposar com a repte crear un grup ferm i treballar totes aquelles coses que a vegades per falta de temps passem per alt en categories com aquestes. A preinfantil considero fonamental dos aspectes, primerament la tècnica individual ja que tenim jugadores que no tenen grans vicis i això pot ajudar a matisar les coses més fonamentals, i en segon lloc, la creació de rutines tant esportives com de comportament.

 

 • Com compagines les tasques com a entrenadora del PF2, jugadora del sènior b i la teva feina d’ infermera?
  No fa gaires anys que treballo, però he de dir que tinc molta sort de poder compaginar les dues coses que més m’agraden, la infermeria i el bàsquet. Els primers anys m’era molt complicat compaginar-ho tot. Per això, vaig decidir deixar de jugar durant un any, després em van donar l’oportunitat de passar al torn nocturn i m’hi vaig llençar de cap, trobava molt a faltar poder jugar i gaudir de tot allò que m’agrada. Reconec que en molts moments prioritzo fer el que m’agrada a les hores de son, però puc assegurar que em recompensa.

 

 • Dins de la teva trajectòria com entrenadora, quina temporada recordes en especial?
  Possiblement l’any que recordo amb una sensació especial va ser el segon any que vaig estar d’ajudant del junior femení interterritoral amb l’Albert. Eren jugadores a les que tinc molt d’apreci i va ser l’any en el qual considero que vaig aconseguir fer un salt com entrenadora. Vaig tenir l’oportunitat de dirigir entrenaments i també algún partit i això em va fer créixer.

 

 • Quin tret característic intentes inculcar en els equips que dirigeixes?
  Una de les coses que sempre reclamo als meus equips és el sentiment de sacrifici dins de la pista i intentar ser un equip molt actiu defensivament, ja que crec que sense una bona defensa no pot haver mai un bon atac.

 

 • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?
  El Club Bàsquet Tarragona no podem dubtar que té una influència molt gran dins de la nostra ciutat, ha estat i segueix sent el club referent a la província en  bàsquet masculí i poc a poc i amb molta feina s’està buscant un lloc dins del bàsquet femení. És una entitat que mou a molta gent i el més important és que mou als més petits a poder tenir somnis i veure un futur basquetbolístic possible dins de la ciutat.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.