Entrevista a Sebas Veciana: “He viscut tota mena de situacions, m’encanta sentir l’emoció de cada partit”

Base, Social Sense comentaris a Entrevista a Sebas Veciana: “He viscut tota mena de situacions, m’encanta sentir l’emoció de cada partit” 79

Sebastià Veciana Calvente va néixer a Tarragona el 3 de febrer de 1985, fa més de 15 anys que fa les funcions d’speaker als partits de l’Ibersol CBT. Indirectament sempre ha estat en contacte amb el club, com a jugador rival (formava part de la Salle Tarragona), el Sebas té molt bon récord dels enfrontaments contra els “blaus” del CBT, especialment els del clàssic torneig 24 hores que es jugava a l’antic Pavelló Sant Jordi, ubicat a l’avinguda Andorra. A banda de les funcions d’speaker al club també és el responsable social i de comunicació del Club Tennis Tarragona.

– Com vas viure el confinament?

Van ser setmanes estranyes, diferents, òbviament amb preocupació, la situació global era de pel·lícula (de terror). Molts dies sense veure als meus pares i seguint les novetats per televisió. Per sort va agafar-me a unes setmanes de traslladar-me i vaig esgotar els meus últims dies a Cambrils, davant del mar i en un ambient relaxat, molt diferent al de les ciutats.

– Què està sent el més difícil de la teva feina durant aquesta pandèmia?

La meva tasca al Club Tennis Tarragona com a responsable social de l’entitat ara mateix està limitada. Encara estem lluny d’organitzar esdeveniments, viatges i festes.

Per la banda de la comunicació, podem dir que hem invertit més hores, cal comunicar molt i innovar, hem estat més pendents de les xarxes que mai i activitats que eren presencials ara arriben a casa en directe. La pandèmia ens ha obligat a aprendre ràpidament i sobretot a renovar-nos molt més.

– Ja fa molt de temps que la teva veu ressona els dies de partit al Serrallo, que se sent? Com va començar tot?

Tot va començar com una substitució de l’speaker anterior i amic, Oskar Pujol. Ell cada vegada tenia més difícil compaginar la tasca i finalment va recaure sobre mi.

El que en un inici era una feina, ràpid va tornar-se més sentimental. He viscut tota mena de situacions, remuntades, derrotes, m’encanta sentir l’emoció de cada partit.

– Quina és la teva planificació/organització/guió pels partits?

La planificació i el guió sempre m’arriba de la mà d’Aleix Boada, gràcies a ell i el seu equip gaudim dels partits en directe al Serrallo. Jo simplement m’encarrego de donar-li veu i intensitat depenent del moment. Tenim les nostres estratègies per intentar ajudar a l’equip des de fora, algunes vegades juguem al límit i, de forma conjunta amb la grada estic segur que hem provocat una reacció sobre l’equip per assolir alguna victòria d’aquelles ajustades.

– Com vas viure la tornada de públic al serrallo? Durant els mesos sense gent que se sent com a speaker, sense escoltar a la grada?

Van ser setmanes molt complicades, l’esport no està fet per jugar-se sense públic. L’últim partit a casa va quedar clar que es poden respectar les mesures de seguretat i prevenció.

Fa uns dies ens vam retrobar amb una petita part de l’afició. Ja ens queden pocs partits d’aquesta temporada 20/21 a casa, de ben segur la temporada vinent tornarem a gaudir plegats com hem fet sempre.

– Penses que la tasca d’animador als partits s’està perdent? Has canviat la teva manera de fer al llarg dels anys?

Al Serrallo sempre hem tingut una línia molt similar. La meva relació amb el món de la música com a DJ fa que anem variant els temes sempre buscant arribar a tota la grada. De vegades penso que hauríem de fer canvis més importants com no fer servir ‘Rocky’ en la presentació, però hem viscut molts bons moments amb aquest tema.

– Com definiries la tasca del club dins la ciutat?

Personalment gaudeixo molt del projecte del primer equip dels darrers anys, un equip format per jugadors locals i fixatges. Cal destacar la tasca de Berni Álvarez, tot un referent, el seu staff i de totes aquelles persones que formen la base tècnica de l’entitat. M’agrada molt veure com els de la base arriben al primer equip i s’hauria de seguir apostant.

Un dels millors dies de la temporada és el de la presentació dels equips del club i les escoles vinculades. Veure el pavelló del Serralo amb aquell ambient de joves jugadors i jugadores, sense cap mena de dubte és una bona mostra del potencial del Club Bàsquet Tarragona a la nostra ciutat en l’actualitat.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.