Entrevista a Yasmina Velasco: “Trobo que és un aspecte positiu que els nois que entreno sàpiguen que juguem al mateix club i que compartim projecte”

Base Sense comentaris a Entrevista a Yasmina Velasco: “Trobo que és un aspecte positiu que els nois que entreno sàpiguen que juguem al mateix club i que compartim projecte” 120

Yasmina Zerouali Velasco va néixer un 29 de gener de 1996 a Tarragona, aquesta temporada debuta com entrenadora del club i a més també debuta dirigint un equip masculí. Enguany també ha tornat per jugar al Volvo CBT després d’uns anys fora del club, ja que en temporades anteriors ja va formar part del Club Bàsquet Tarragona. Com a jugadora és va formar a l’Escola Joan XXIII fins a júnior. Com a entrenadora va començar a l’Escola Joan XXIII per més tard passar a formar part de l’Escola El Carme. Aquesta temporada compaginara El Carme amb el CBT com a entrenadora i el Volvo CBT com a jugadora.

  • Com vas viure el confinament?

En l’àmbit social i esportiu se’m va fer dur, la veritat. Estic acostumada a tenir moltes hores ocupades al dia i, en aquest cas, va ser tot el contrari. La part positiva és que vaig poder realitzar el Màster amb més tranquil·litat, però no em compensava. Està clar que l’exercici a casa no es pot comparar als entrenaments presencials.

  • Com afrontes aquesta temporada atípica?

És com una pretemporada infinita, està clar que ens hem d’adaptar a la situació actual. Crec que estem fent una bona feina mantenint la il·lusió dels nois i noies del club tot i la falta de competició, ja sabem que la recompensa del cap de setmana és un aspecte important per a la motivació dels jugadors/es. Tot i això, seguirem treballant i preparant la temporada amb les mateixes ganes per quan arribi el moment de començar.

  • Quin repte et suposa el PM2? En aquesta categoria què penses que és el fonamental?

La veritat és que és la primera vegada que entreno a un equip masculí, però ja feia temps volent viure l’experiència. Respecte a la categoria, diria que em trobo bastant còmode, ja que és la que acostumo a portar. Per a mi és fonamental treballar la tècnica individual, considero que és un aspecte en el qual s’ha d’aprofundir especialment. Hem d’enriquir el seu aprenentatge amb un gran ventall de recursos que ells, posteriorment, puguin executar i posar en pràctica en les situacions d’oposició. Trobo que és una bona edat per provar, equivocar-se i tornar a provar.

  • Com compagines les tasques com a entrenadora del PM2 i jugadora del VOLVO CBT?

En aquest sentit el club m’ha facilitat les coses, ja que els entrenaments d’ambdós equips els realitzo els mateixos dies. Faig moltes coses durant la setmana i em resulta difícil compaginar els entrenaments en dies tan diferents. Trobo que és un aspecte positiu que els meus nois sàpiguen que juguem al mateix club i tenim els mateixos objectius.

  • Dins de la teva trajectòria com entrenador, quin any recordes amb especial carinyo?

Recordo especialment la temporada 2018/2019 amb el preinfantil femení del Carme i l’Adrià Rubio al meu costat. Un equip amb carisma, sempre donant el 100% d’elles i vivint aquest esport al màxim. La connexió va ser molt ràpida i profunda, crec que va estar un any ple de vivències i aprenentatges els quals em van ensenyar moltíssim.

  • Quin tret característic intentes inculcar en els equips que dirigeixes?

M’agrada que els meus equips es caracteritzin per ser un grup cohesionat, que vagin tots a una i que defensin els mateixos objectius. Li dono molta importància als valors esportius i, així ho plasmo. Faig molt d’èmfasi en la comunicació i intensitat a pista, per mi és vital ser un equip potent defensivament. Ofensivament, m’interessa que corrin i que els atacs siguin àgils i verticals.

  • Com definiries la tasca del club dins la ciutat?

No hi ha dubte de la gran influència que té el bàsquet a la nostra ciutat, fins i tot es podria dir que és un gran tret característic i identitari de Tarragona. El Club Bàsquet Tarragona té un paper important en aquest aspecte, ja que proporciona i fomenta la pràctica d’aquest el nostre esport. Crec que com un dels clubs referents de la ciutat, el CBT busca inculcar aquests valors i aquesta il·lusió per seguir mantenint aquesta vitalitat i devoció pel bàsquet Tarragoní.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.