GORKA: EL NIVELL DE LA LLIGA CREIXERÀ

LEB Plata Sense comentaris a GORKA: EL NIVELL DE LA LLIGA CREIXERÀ 286

Gorka Bertran complirà la seva cinquena temporada en el Club Bàsquet Tarragona, les tres primeres ho va fer als comandaments del Sènior Femení, i aquesta serà la seva segona etapa com a segon entrenador del primer equip del club. Nascut a Barcelona, però de Tarragona de tota la vida. Ha volgut comentar amb nosaltres el que ens espera en la temporada 2015/2016.

Després d’alguna setmana de dubtes, la FEB va confirmar fa unes setmanes la presència del CBT en LEB Plata. Quina valoració fas?
És important, després d’haver baixat per temes econòmics vam aconseguir una altra vegada tornar a pujar amb un equip amb moltíssims jugadors de Tarragona, vam salvar la plaça l’any passat i crec que és important que hi hagués aquest esforç per part de la junta i dels patrocinadors per aconseguir tornar a sortir. Per tant valoro molt positivament tornar a competir en LEB Plata, una categoria en la qual tenim jugadors d’aquí amb nivell suficient per competir.

Què objectius us heu marcat parell aquesta temporada?
No ho hem parlat encara amb Berni, però entenc que els objectius han de ser els mateixos que la temporada passada. Intentar mantenir la categoria donant cada vegada més protagonisme als jugadors joves de Tarragona. Hi ha jugadors que l’any passat van tenir un rol creixent durant la temporada i aquest any s’han de consolidar. També és important que cada vegada més jugadors de la base vagin participant de la dinàmica del primer equip

És possible millorar els resultats de l’any passat?
Sempre és possible però serà difícil. Sembla que els estrangers de l’any passat serà difícil que continuï, si hem de canviar els jugadors americans condicionarà el nostre inici de temporada. Ja vam veure l’any passat que no és una categoria fàcil. A més aquest any hi ha tres filials que tindran jugadors de molt nivell i molt talent. Hi ha plantilles amb molt pressupost. Jo crec que si fem el mateix resultat de l’any passat serà un gran èxit, i si mantenim la plaça l’últim dia també serà un èxit perquè l’objectiu és que la gent de casa pugui gaudir aquesta categoria, que és la que tenen nivell per jugar

Aquesta serà la teva segona temporada com a segon de Berni Álvarez. Com és treballar amb ell?
Molt senzill, és una persona que sap molt i té molt clar el que espera del seu equip, dels seus jugadors i del seu cos tècnic. A més fora de la pista és una bellíssima persona, posa totes les facilitats perquè tot vagi bé, perquè solament hagis d’intentar centrar-te a fer tan bé com sigui possible el que et demana.

Quina importància tenen les aficions en aquesta categoria?
Jo crec que té moltíssima importància, els partits que hem jugat a casa amb el pavelló ple els hem competit sempre, en molts casos contra equips que jo crec que eren millors que nosaltres. I ho hem pogut fer perquè hi ha moments que el públic et porta cap endavant, hi ha moments que el partit se’t complica, però fiques un parell de canastres, veus que el públic reacciona i això et dóna ales per seguir lluitant. A més si el cap de setmana véns de jugar un partit on has ficat gairebé 2000 persones en el pavelló també t’ajuda a saber que la gent a la ciutat està valorant el que fas. Igual que quan llegeixes els mitjans o et trobes a gent que et para pel carrer i et parla del partit del cap de setmana t’adones que el que estàs fent té un pes dins de la ciutat.

Creus que el nivell de la categoria ha pujat?
Jo crec que sí. Aquest any va a haver-hi molt nivell en la lliga. Ja teníem a Barça, teníem a Getafe, que està pendent de si surt o no, teníem a algun equip basc vinculat a equips ACB, i si a part d’això se sumen tres filials més i equips històrics amb pressupostos alts és clar que el nivell de la lliga creixerà i serà exigent, però això és un al•licient més per competir.

Creus que en la pedrera del club hi ha un relleu per als jugadors que estan ara en el primer equip?
Jo crec que sí. Per darrere vénen nois que ho estan fent bé i poden arribar a estar aquí. Lògicament hauran de demostrar en els propers anys que sí tenen aquest nivell. Però jo crec que el millor és que la plantilla és molt jove, tenim jugadors com Marc Giménez, que aquest serà el seu tercer any de Sènior, Dani que també és molt jove, Fernando Boada també és jove, David és jove, etc. És a dir, els jugadors de la casa tenen molt recorregut, i després per darrere vénen nois que ho poden fer molt bé. Jordi Barberà l’any passat ja va estar en dinàmica amb nosaltres i tot sembla indicar que tindran més pes aquesta temporada amb el primer equip. En el Junior hi ha un parell de nois que apunten manera, i si mires per enrere en gairebé totes les categories hi ha un o dos jugadors amb potencial pel primer equip, després el temps, el treball i les seves ganes de lluitar per això els permetrà arribar o no.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.