PARTIT CLAU AL SERRALLO PEL CFA

Base Sense comentaris a PARTIT CLAU AL SERRALLO PEL CFA 202

El Cadet Femení A està fent una segona volta de lliga espectacular. Amb cinc victòries i tan sols 2 derrotes es situa al capdavant de la classificació del grup B de preferent. Avui, les nostres tenen un partit importantíssim davant del Sant Fruitós (11:15 Serrallo). És per això que hem volgut parlar amb el seu entrenador, el David Garcia, sobre aquest enfrontament i sobre el gran paper que està fent el seu equip en una lliga tant exigent com la preferent.

 

Bona tarda David, amb el CFA esteu aconseguint uns grans resultats. 5 victòries i 2 derrotes. Com valores aquesta primera volta que esteu fent?

Portem una segona fase en que, en tots els partits excepte a la pista del Sant Adrià que ens va passar per sobre, estem competint molt bé, reflex del treball de les noies en el dia a dia. Hem sigut capaces de guanyar en pistes complicades com Círcol, Joviat i Sant fruitós i continuar invictes al Serrallo en aquesta fase, que és tan complicada, ja que els quatre últims d’un grup de 8 perden la categoria directament i només la salva el primer… Així, només queda continuar treballant al màxim per sobre dels resultats, que òbviament són importants, perquè l’equip creixi

És un equip amb moltes jugadores de primer any, el que podria ser una dificultat competint en una categoria tant exigent com la preferent. A què es deu el gran rendiment d’aquest equip malgrat la joventut del mateix?

Les 5 jugadores de primer any estan responent de forma excepcional aquesta temporada, més si contem que la temporada passada totes estaven competint a nivell infantil a-2 o inter. Són molt treballadores i cadascuna amb el seu talent s’han acoplat perfectament a l’equip, crec que les de 2n any han ajudat molt en això i el fet que, dintre del grup tant jugadores com staff tècnic, mai hem diferenciat entre les de 1r i 2n any.

Les 5 han estat convocades per la selecció territorial que jugarà un torneig a Figueres el diumenge 29 de març, un premi a la seva feina sens cap mena de dubte.1e84c19a55f4451413231a40cffe5691

 

Un equip jove, amb moltes jugadores noves al club. Com valores el gran treball que està fent l’equip?

Vam començar la temporada a l’agost per assolir la plaça de preferent, i des de llavors estem molt contents amb la intensitat, treball, desgast i aprenentatge que estan tenint totes les jugadores, tant als entrenaments com als partits, òbviament hem tingut com tots els equips alts i baixos, però en línies generals molt satisfets amb la seva feina.

 

La primera fase va ser complicada l’equip estava assolint nous conceptes i objectius i el grup amb els equips d’aquesta segona fase tant igualada més JET i Barça que van pujar al grup A per moments sens feia costa amunt, tot i que excepte amb la JET vam competir i amb opcions de guanyar la resta de partits, Crec que aquesta experiència ha servit a l’equip per millorar en molts aspectes i ara s’està reflectit, a nivell de joc, d’intensitat a la pista i de que com bé dius, un equip totalment nou, cada vegada s’està coneixent més.

 

Evidentment, tot entrenador sempre creu que l’equip pot donar més. En què creus que pot seguir millorant el cadet?

Tenim moltes coses a millorar encara com a equip, tot i que ja no queda molta temporada, probablement la que més ens “queixem” amb el Ruben i la Poci és que no som constants els 40 minuts d’un partit o els 60′ d’una sessió, fem moments espectaculars, amb baixons, que han estat capaces de millorar durant la temporada, però que encara, cada cop menys, ens continua passant. També un altre punt on ens agradaria poder incidir més és el tir, tot i que estem molt pesats en aquest aspecte, crec que no li dediquem el temps que es mereix…

Quin són els objectius d’aquest equip fins a final de temporada?

Els objectius prioritaris de l’equip al inici de la temporada eren fer créixer a l’equip mentre formàvem jugadores i persones que competeixen a preferent, El fet d’estar en aquesta competició està clar que també et porta a tenir en la ment que el teu objectiu ha de ser salvar la plaça. Si al començament d’aquesta 2a fase ens diuen que a aquestes alçades estem 5-2, tots ho haguéssim signat, ara mateix l’objectiu per salvar-la és el partit de dissabte i més endavant ja veurem si ens hem guanyat i estem preparades per poder lluitar la primera posició,

Avui teniu un partit difícil contra el Sant Fruitós. Com arribeu al partit? Les tens a totes disponibles?

El partit d’avui al Serrallo és clau per nosaltres, crec que estem en un bon moment després de jugar dos partits fora de casa, i perdre a la pròrroga a Almeda i de guanyar diumenge passat a Badalona. Davant tindrem un equip que serà difícil de batre, té un equip compensat entre línia exterior i interior amb dos jugadores de qualitat en cadascuna de les línies, a la seva pista ens va costar molt guanyar, fan defenses alternatives i en atac intenten jugar fàcil sense massa sistemes tancats. Arribem amb baixes al partit, però com tota la temporada,  tindrem infantils que ens donaran un bon cop de mà segur. Des d’aquí volem agrair el compromís de les “peques” que ens estant ajudant entre setmana i als partits.

Per acabar, des de la teva llarga experiència amb equips preferents. Quina és la clau per què un equip tarragoní pugui competir a Barcelona?

No sé si el sistema de lliga d’aleví i preinfantil, no sé si la manera de treballar a la província en escoles per passar al club amb molta sort fins fa 2 anys a cadet de 1r any… però quan tombes per les pistes de Catalunya i veus partits de nenes a mini o preinfantil…al·lucines i veus que aquí a aquest nivell estem a anys lluny d’això. Després si que és veritat que tant en nois com en noies quan arriben al club som capaços de competir i a vegades molt bé contra equips de la resta de Catalunya, òbviament ens facilita la feina que tenim un bon nucli de les millors jugadores de Tarragona i de vegades de la província, però potser aquest passar de cole a club, com a jugar a preferent, com a la línia de joc que es marca, crec que  són claus per poder “pegar-nos” amb tothom.

 

Al final els últims anys hem tingut casi sempre cadet-júnior preferent i això s’ha vist reflectit en el Messer que gairebé amb només gent de la casa ha estat 2 temporades a Copa i sempre a dalt en primera catalana, sé que hi ha gent que pensa que lo de no competir en edats de formació pot treure jugadores igual per categories altes, jo penso que no i que a més, si comencessin competint des de petites, seria encara millor per la seva formació com a jugadores de bàsquet.

Moltes gràcies David. I molta sort!!! 

 

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.