ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A L’ENTRENAMENT DEL CBT INCLUSIVE

Social Sense comentaris a ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A L’ENTRENAMENT DEL CBT INCLUSIVE 82

El Club Bàsquet Tarragona ha engegat un nou projecte dirigit a persones amb diversitat funcional psíquica, el CBT Inclusive, que va realitzar el seu primer entrenament el passat dissabte 14 de desembre. Un total de 30 participants van poder tenir un primer contacte amb el bàsquet i el club, i realitzar un entrenament dirigit pels entrenadors del CBT.

Aquesta iniciativa neix després de l’èxit aconseguit pel Nàstic Genuine, amb qui els dirigents del CBT han treballat conjuntament per poder engegar, en un futur, un projecte similar dins de l’estructura del Club Bàsquet Tarragona.

La trobada va comptar amb una trentena de nois i noies amb diversitat funiconal psíquica, les seves famílies i els centres que treballen amb ells. El club va poder constatar la gran demanda d’una iniciativa com aquesta, que pugui oferir un espai de diversió amb el bàsquet com eina integradora. El president del CBT, Jacint Rodríguez, ha destacat el gran ambient viscut en aquesta primera trobada i l’èxit del primer entrenament del CBT Inclusive. “És per aquest motiu que organitzarem algunes trobades similars durant aquesta temporada, per a poder optar a la formació d’algun equip. De tota manera el més important de la jornada va ser veure el somriure de les persones que hi van participar, la celebració de cada cistella, les enormes capacitats que tenen i la lliçó de vida que ens van donar”, assegura el president del CBT.

L’entrenament va consistir en 4 estacions de treball, cada una dirigida per un entrenador de la base del CBT. Els participants van treballar diferents aspectes psicomotrius i es va fer una iniciació al bàsquet, en la que els nois i noies van poder treballar el bot i les entrades a cistella. Al final de l’entrenament es va realitzar un partit. Cal destacar la participació de diferents membres del Nàstic Genuine, així com dels seus dos capitans.

Rodríguez també va valorar molt positivament aquesta primera trobada del CBT Inclusive. “Estem molt contents per la resposta rebuda a la nostra convocatòria; els centres i els seus responsables han col·laborat des del primer moment per poder tirar el projecte endavant. L’alt nivell de participació ens encoratja a apostar per aquesta línia de treball”, explica el president. Pel que fa als objectius futurs del CBT Inclusive, Rodríguez assegura ser ambiciós. “Ens agradaria incloure dins del club equips formats per esportistes amb diversitat funcional, adaptant-nos a les seves necessitats, i aconseguint que sigui una eina més d’integració a través de la convivència i l’esport. Una de les conclusions que treiem de la passada jornada és que aprenem molt més nosaltres com a club i els nostres equips tècnics que el que els ensenyem nosaltres a elles i ells”.

El primer entrenament del CBT Inclusive ha estat possible gràcies a la col·laboració de Basf, Grupo Sifu i l’Ajuntament de Tarragona.

Author

Back to Top

cbtarrragona.com utilitza cookies per a que tinguis la millor experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que acceptes la nostra política de cookies.